ختنه کردن پسران یکی از کارهایی است که هم از لحاظ شرعی و هم از نظر پزشکی مورد توجه بسیاری از ادیان از جمله اسلام می باشد.انجام این عمل در گذشته با مراسم جشن و شادمانی مفصل همراه بوده و با پخش نقل و شیرینی و دادن ولیمه گرامی داشته می شده که هم اینک از این منظر مورد توجه کمتری قرار گرفته است اما اکثر خانواده ها اطلاعات زیادی از چگونگی انجام آن و بهترین نحوه انجام این عمل ندارند.بیشتر والدین اعتقاد دارند که ختنه یک عمل جراحی ساده و کوچک است اما کسانی هم هستند که از عوارض این عمل ظاهرا کوچک هراس دارند و کودک خود را تا سنین بالا برای ختنه نزد پزشک نمیبرند. ظاهرا ختنه اولین عمل جراحی تاریخ بشر است و در بسیاری از ادیان بهویژه در اسلام یک سنت تلقی میشود و بر هر مسلمانی واجب است که عمل ختنه را انجام دهد. انجام ختنه در پسربچهها علاوه بر انجام یک سنت پسندیده از نظر پزشکی نیز از بروز عفونتهای ادراری، چسبندگیها و سرطانهای آلت جلوگیری میکند و به همین دلیل امروزه در بسیاری از کشورها این عمل شایع است، به طوری که 45 درصد پسران و مردان انگلیسی ختنه شدهاند اما پایینترین آمار مربوط به کشور اسپانیا و حدود 3 درصد است.
در مورد بهترین زمان انجام عمل ختنه اختلافنظر زیادی وجود دارد اما در مجموع سنین اولیه زندگی و تا قبل از شش ماهگی بهترین زمان انجام این کار است ؛ چرا که کودک، مرحله نوزادی را طی کرده، رشد آلت تا حدودی صورت گرفته و از طرفی کودک هنوز به سنی نرسیده که این عمل موجب ایجاد خاطرات بد در ذهن او شود و عواقب روانی به همراه داشته باشد. اما توصیه این است که این عمل حتما قبل از دو سالگی انجام شود تا به بیهوشی نیازی نباشد و بتوان به راحتی و با بیحسی موضعی صورت گیرد و احتمال خونریزی نیز کاهش یابد. معمولا عفونتهای ادراری در کودکان شایع است و دختربچهها حدود 5 تا 6 برابر بیشتر از پسربچهها به این بیماری مبتلا میشوند اما در کودکان پسر زیر یک سال که ختنه نشدهاند، این روند برعکس است. همچنین خونریزیهای ناشی از انجام ختنه بین یک تا سه ماهگی بسیار کمتر است و احتمال خونریزی با افزایش سن، بیشتر میشود و به تبع آن استرس و نگرانیهای خانواده نیز افزایش مییابد
چون ختنه یک عمل ظریف و حیاتی است بهتر است در زمان عمل مادر در کنار فرزندش باشد تا استرس کودک و حتی مادر کاهش یابد. در عین حال، اگر چه این عمل جراحی معمولا بیش از نیم ساعت طول نمیکشد و به ظاهر ساده است اما گاهی با انجام غیرصحیح آن، عوارض گاها جبران ناپذیری برای کودک به جا میگذارد که والدین باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند و کودک خود را برای انجام ختنه نزد افراد غیرمتخصص نبرند و در مورد یک پزشک ماهر و باتجربه حتما تحقیق کنند.