هرچند عوامل مختلف و بسیاری از قبیل زمینه های ژنتیکی, آب و هوا, ورزش و رعایت مسایل بهداشتی در تأمین و حفظ تندرستی انسان مؤثر است, ولی بی شک تغذیه مناسب و متنوعی که از شرایط اعتدال برخوردار باشد, می تواند یکی از اساسی ترین پایه های سلامت را بخود اختصاص دهد.
موضوع تغذیه در کودکان و سنین بالندگی علاوه بر نقش سلامت ساز و حیات بخش خود, از جهات دیگری نیز مثل بهبود جریان رشد, پیشگیری از بروز عفونت ها می تواند مؤثر و دخیل باشد. از اینرو همیشه تغذیه مناسب و دور از اسراف در ایجاد و استقرار سلامت کودکان به عنوان یکی از محورهای مهم بهداشتی مورد عنایت بوده و تأثیر و تآثر رشد و تندرستی کودک را به میزان زیادی می توان به این امر مربوط دانست. به نحوی که رشد را به عنوان یک علامت ظاهری و مشخص باید نشان دهنده ارتباط متقابل بین تغذیه, عامل ژنتیک و محیط زیست دانست چرا که تغذیه در این رابطه چون پلی بین بار ژنتیکی و محیط فردی, می تواند پتانسیل رشد را به حداکثر ممکن افزایش دهد.
گروههای عمده غذایی به قرار زیر می باشد:
1 - گروه شیر و فراورده های آن: شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی. این گروه مهمترین منبع تامین کلسیم مور نیاز بدن بشمار می روند کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد. مواد غذایی این گروه علاوه بر کلسیم و فسفر دارای پروتئین و انواع ویتامین های گروه B و A نیز هستند. مصرف گروه شیر و لبنیات به علت آنکه مهمترین منبع کلسیم و فسفر می باشد برای استحکام استخوان ها و دندان ها لازم است، همچنین به علت داشتن ویتامین A برای رشد و سلامت پوست هم مفیدند. | |
2 - گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها:
|